Versenyleírás

E.ON Challenge.ON

A jövő energiája

Villamosmérnök hallgató, esetleg frissdiplomás mérnök vagy?
Felvillanyoznak az új kihívások?
Tedd próbára magad a Challenge.ON 2023-as versenyén!

Várunk téged 3 fős, hallgatókból vagy legfeljebb fél éve végzett frissdiplomásokból álló csapatoddal a Challenge.ON versenyén! A kihívásra villamosmérnökök jelentkezését várjuk, de a csapatból egy tag érkezhet más tanulmányi területről is.

Hogyan segíthet a mesterséges intelligencia és az IoT technológia a villamosenergia elosztóhálózatok rugalmasságának növelésében?

Erre keressük a választ a Challenge.ON idei versenyén. A villamosenergiarendszerben átalakulóban vannak a fogyasztói és termelői trendek. Egyre nő a fogyasztás, mindeközben pedig megjelentek a háztartási méretű kiserőművek (pl. napelemek), amelyek hatására változik a teljesítményáramlás iránya és ingadozik a feszültség. A meglévő hálózat jelenlegi struktúrájában nem felel meg az új kihívásoknak. Az AI és az IoT technológia rohamos fejlődése azonban új lehetőségeket teremt arra, hogy a szakemberek számára új műszaki megoldások is megvalósíthatóak legyenek.

Fordulók

A Challenge.ON szervezői 2023-ban új kihívásokkal várják a részvevőket! A verseny során ezúttal 3 fordulóban mérhetitek össze tudásotokat.

Online selejtező
Csapatoddal egy online szakmai kvíz keretében mérhetitek össze a tudásotokat. A 20 legmagasabb pontszámot elért csapat jut tovább a középdöntőbe.

Középdöntő
Ebben a fordulóban videós formában kell kifejtenetek az álláspontotokat és megoldási javaslataitokat egy adott szakmai probléma kapcsán. A videót az E.ON vezetőiből álló szakmai zsűri értékeli és juttatja tovább a legjobb 8 csapatot a döntőbe.

Élő döntő Budapesten
Egy vitapárbajon vehettek részt, ahol az előre megadott témakörökben kell képviselnetek a pro vagy kontra oldalt, ám ez csak a döntő napján derül ki, hogy ki melyik oldalon áll. Egyenes kieséses alapon a döntőt a legjobban vitázó csapat nyeri.

Részvételi szabályzat

Időzítés:

Jelentkezési határidő: 2023. október 2. 23:59

Meghosszabbított jelentkezési határidő: 2023. október 11. 23:59

Online selejtező: 2023. október 12. 16:00-22:00

Középdöntős feladat leadási határideje: 2023. október 25. 23:59

Döntősök kihirdetése: 2023. október 27.

Élő döntő: 2023. november 9., Budapest

Díjazás

1. helyezett csapat: 750 000 Ft értékű műszaki vásárlási utalvány

2. helyezett csapat: 450 000 Ft értékű műszaki vásárlási utalvány

3-4. helyezett csapat: EFOTT fesztivál bérlet a csapat minden tagja számára

5-8. helyezett csapat: EFOTT fesztivál napijegy a csapat minden tagja számára

Jelentkezés